Wegańskie spaghetti




  Czasem nachodzi nas na coś innego, gdy jemy ciągle to samo albo podobne danie obrzydnie nam wcześniej czy później. Wegańskie jedzenie też może być smaczne, wystarczy szczypta fantazji i gotować ze smakiem. Spaghetii bez mięsa? Pewnie, że tak. Bez wkładu słoikowegoPewnie, że tak wystarczy pół godziny i danie dla dwóch osób gotowe. 



  By przygotować spaghetti, potrzebujesz dwie duże marchewki, jedna duża cebula, jedna pietruszka korzeń, pół średniego selera, cztery żabki czosnku, puszka pulpy pomidorowej, bazylia suszona, sól, pieprz, oliwa z oliwek oraz makaron spaghetti. 



  Gdy już mamy wszystkie potrzebne składniki pierw warzywa obieramy, następnie obrane surowe warzywa mielimy na sitku do mięsa mielonego. Gdy już całość zmielimy, w garnku lub na patelni podsmażamy na oliwie, do podsmażonych warzyw dodajemy pulpy pomidorowej wedle uznania. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem, także dodajemy bazyli suszonej. I nim nam się podsmażą warzywa, warto zacząć gotować makaron. Smacznego!



12 komentarzy:

  1. I takie sosy to ja mogę jeść codziennie ! A przepis wart zapamiętania :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. I bardzo prosty jest i znacznie zdrowszy niż sklepowe, co są sprzedawane w słoikach :)

      Usuń
  2. dawno nie jadłam makaronu

    OdpowiedzUsuń
  3. Głodna się zrobiłam :P

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciekawy przepis. Muszę kiedyś zrobić ale chyba zetrę na tarce bo nie mam maszynki do mięsa ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nigdy nie mieliłam warzyw na sitku do mięsa mielonego :P

    OdpowiedzUsuń

Piszesz anonimowo? Podpisz się! Chcesz wkleić link? Znajdę Cie bez niego. Komentujesz? A dziękuję :)

Copyright © Sklerotyczka