Czasem nachodzi nas na coś innego, gdy jemy ciągle to samo albo podobne danie obrzydnie nam wcześniej czy później. Wegańskie jedzenie też może być smaczne, wystarczy szczypta fantazji i gotować ze smakiem. Spaghetii bez mięsa? Pewnie, że tak. Bez wkładu słoikowego? Pewnie, że tak wystarczy pół godziny i danie dla dwóch osób gotowe.
By przygotować spaghetti, potrzebujesz dwie duże marchewki, jedna duża cebula, jedna pietruszka korzeń, pół średniego selera, cztery żabki czosnku, puszka pulpy pomidorowej, bazylia suszona, sól, pieprz, oliwa z oliwek oraz makaron spaghetti.
Gdy już mamy wszystkie potrzebne składniki pierw warzywa obieramy, następnie obrane surowe warzywa mielimy na sitku do mięsa mielonego. Gdy już całość zmielimy, w garnku lub na patelni podsmażamy na oliwie, do podsmażonych warzyw dodajemy pulpy pomidorowej wedle uznania. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem, także dodajemy bazyli suszonej. I nim nam się podsmażą warzywa, warto zacząć gotować makaron. Smacznego!
0 Komentarze
Chcesz skomentować? Super! Chcesz wkleić link? Zastanów się dwa razy, czy sama to też lubisz u siebie? SPAM nie jest mile widziany.